Internetdreiger op vrije voeten

14 Oktober 2015

De 21-jarige student die vorige week dinsdagnacht werd aangehouden na twee internetdreigingen met een schietpartij op de universiteit, is afgelopen vrijdag weer vrijgelaten.

Hij geldt nog wel verdachte. De jongen heeft een bekentenis afgelegd.‘Hij is vrijgelaten in afwachting van zijn zitting’, zegt Loek Houtepen, persvoorlichter van de politie Den Haag. ‘Op een later moment moet hij voor de rechter verschijnen.’

Tot die tijd zit hij dus niet in de gevangenis. ‘Dat gebeurt eerder bij zwaardere delicten of bij mensen die veelpleger zijn. Niet bij een vergrijp als een bedreiging op internet.’

‘Tomorrow at 10:05 I will open fire at the university of Leiden’, kondigde hij maandagavond aan op het forum 4chan. Politieagenten in kogelwerende vesten stonden die dinsdagochtend bij alle faculteiten. Om vijf over tien gebeurde er niets, maar later die dag verscheen er nog een dreigement op 4chan: ‘Yesterday was a test, to get some parameters. Normies, get ready to fucking drop :^)’. In de nacht van dinsdag op woensdag werd de student opgepakt, bij studentenvereniging Catena. ‘Hij wordt ook van die tweede bedreiging verdacht’, bevestigt Houtepen. MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

14 Oktober 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

14 Oktober 2015