Europese subsidie

14 Oktober 2015

Een internationaal samenwerkingsverband waar de Leidse toxicoloog Bob van de Water aan het hoofd staat, heeft een zogeheten Horizon2020-subsidie van 30 miljoen euro ontvangen. Van de Water heeft samen met bioloog Herman Spaink een systeem ontwikkeld waarmee je kunt kijken hoe giftig een stof is door er zebravissenembryo’s aan bloot te stellen. Dat systeem gaat hij verder ontwikkelen met het Europese geld. 

Uit dezelfde pot komt een beurs van 6,6 miljoen euro voor foetus-expert Dick Oepkes van het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarmee moet hij een behandeling van de bindweefselafwijking osteogenesis imperfecta gaan onderzoeken. Die aangeboren stoornis leidt tot extreem broze botten. Oepkes wil de patiëntjes behandelen met stamcellen, terwijl ze nog in de baarmoeder zitten. 

De nationale subsidieverstrekker NWO heeft ruim drie miljoen uitgetrokken voor het Lorentz Center, een nationaal centrum voor wetenschappelijke workshops dat aan de Universiteit Leiden gehuisvest is.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

14 Oktober 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

14 Oktober 2015