Aardbeving

14 Oktober 2015

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft haar medewerkers een e-mail gestuurd met tips ter voorbereiding op een aardbeving. De Groningers wordt aangeraden om boeken en andere zware spullen niet langer boven in kasten te plaatsen om zo het risico op schade en letsel te beperken. Verder worden alle gebouwen geïnspecteerd op losse huisraad, ornamenten en gevelelementen. ‘Kijk kritisch naar je werkplek’, houdt de universiteit voor. ‘Heb ik zware spullen boven op hoge kasten of planken staan? Zo ja, verwijder ze en zet ze op de vloer of op een plaats waar vallen geen risico oplevert.’ De provincie Groningen heeft regelmatig last van aardbevingen die ontstaan door gaswinning.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Drukte is dramatisch'

De meeste Leidse opleidingen kunnen de aanwas van studenten nog net opvangen, maar de …

14 Oktober 2015