Utrechtse studenten willen basisbeurs

8 Oktober 2015

Achttien Utrechtse geneeskundestudenten zijn fors duurder uit dan hun jaargenoten. Door de werkgroepindeling konden zij hun co-schappen pas wat later afronden dan de rest. In Utrecht start je daar al in je derde bachelorjaar mee. Hun jaargenoten konden zich nog per 1 augustus inschrijven voor hun master, waarmee ze nog nét aanspraak maakten op de basisbeurs in hun master. De achttien waren daarvoor net te laat. De studenten hebben daarom besloten te gaan procederen, gesteund door het Landelijk Studenten Rechtsbureau. Het college van beroep voor de examens van de Universiteit Utrecht zal zich binnenkort buigen over hun verzoek om met terugwerkende kracht eerder ingeschreven te worden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

8 Oktober 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

8 Oktober 2015