Fietslicht

8 Oktober 2015

Nederlanders fietsen vaak zonder licht na het uitgaan, en de inwoners van studentensteden nog het meest. Het onderzoeksbureautje Goudappel Coffeng turfde bij tien uitgaansgelegenheden in Nederland de fietsers, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Veilig Verkeer Nederland en nog wat organisaties. In Amsterdam voerde slechts achttien procent van de stappers voor- en achterlicht. Vooral jonge mannen gaan onverlicht de weg op. De schrikbarend lage cijfers krijgen mogelijk een gevolg: een Zwols idee om café’s fietslampjes te laten verkopen voor de prijs van een biertje, krijgt navolging in meerdere studentensteden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

8 Oktober 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

8 Oktober 2015