Tijdschrift Archeologiestudenten

23 September 2015

Leidse studenten archeologie hebben hun eigen wetenschappelijke tijdschrift opgericht: Inter-Section: Innovative Approaches by Junior Archaeological Researchers. De eerste editie werd afgelopen week gepresenteerd. ‘Vorig jaar is de Faculteit Archeologie naar het Van Steenisgebouw verhuisd. Daarbij is een congres georganiseerd over de toekomst van de archeologie. Er werd opgemerkt dat de studenten maar weinig publiceren over hun onderzoek’, vertelt masterstudent Robin Nieuwenkamp, een van de vier oprichters. ‘Een eigen tijdschrift werd genoemd als oplossing, maar de decaan gaf meteen aan dat het initiatief daarvoor vanuit de studenten moest komen. Dat hebben wij dus opgepakt.’ In de gerenommeerde archeologietijdschriften is nauwelijks plaats voor studentenpublicaties. ‘Die willen vaak heel concrete resultaten die meteen iets nieuws bijdragen. Onze onderzoeken bieden vaak interessante extra informatie, maar voor zo’n tijdschrift zijn onze scripties niet sexy genoeg. En veel studenten aarzelen om op zo’n groot tijdschrift af te stappen.’ De eerste editie van het tijdschrift is te lezen op www.inter-section.nl. De call for papers voor de tweede editie loopt tot 16 oktober.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Drukte is dramatisch'

De meeste Leidse opleidingen kunnen de aanwas van studenten nog net opvangen, maar de …

23 September 2015