Subsidie LUMC

23 September 2015

Het Leids Universitair Medisch Centrum krijgt 3 miljoen euro subsidie vanuit het Horizon2020-programma van de Europese Unie. Met het geld kan onderzoek worden gedaan naar chronische longziekten in arme landen. Deze worden veroorzaakt door roken en het onder primitieve omstandigheden koken, waarbij veel rook vrij komt die de longen kan beschadigen. Ook kinderen worden bedreigd door de rook. Het LUMC lijkt erg succesvol in het binnenhalen van subsidies: eerder deze maand kreeg het LUMC vanuit het Horizon2020-programma al 15 miljoen euro toegekend voor onderzoek naar farmacogenetica (medicatie die is afgestemd op het DNA van de patiënt) en 12 miljoen euro voor twee projecten in de oogheelkunde.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

23 September 2015

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

23 September 2015