Subsidie LUMC

23 September 2015

Het Leids Universitair Medisch Centrum krijgt 3 miljoen euro subsidie vanuit het Horizon2020-programma van de Europese Unie. Met het geld kan onderzoek worden gedaan naar chronische longziekten in arme landen. Deze worden veroorzaakt door roken en het onder primitieve omstandigheden koken, waarbij veel rook vrij komt die de longen kan beschadigen. Ook kinderen worden bedreigd door de rook. Het LUMC lijkt erg succesvol in het binnenhalen van subsidies: eerder deze maand kreeg het LUMC vanuit het Horizon2020-programma al 15 miljoen euro toegekend voor onderzoek naar farmacogenetica (medicatie die is afgestemd op het DNA van de patiënt) en 12 miljoen euro voor twee projecten in de oogheelkunde.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

23 September 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

23 September 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

23 September 2015