Maat sprak met minister

23 September 2015

Emeritus hoogleraar George Maat heeft woensdag een ‘goed gesprek’ gehad met minister van Justitie Ard van der Steur.

Over de inhoud van het ‘vertrouwelijke’ onderhoud wil hij niets kwijt. Maat wilde eerherstel en excuses van Van der Steur nadat hij in opspraak was geraakt. Tijdens een lezing voor een studievereniging toonde hij beelden van de slachtoffers van MH-17. Van der Steur noemde het ‘buitengewoon ongepast en onsmakelijk’. Maat werd uit het Landelijke Team Forensische Opsporing (LTFO) gezet en mocht niet langer meewerken aan de identificatie van de MH-17-slachtoffers. Maar toen bleek dat andere teamleden dezelfde lezing al hadden gegeven, was het onduidelijk was of Maat onrechtmatig had gehandeld. De minister sloeg daarop een mildere toon aan. In de Tweede Kamer zei hij dat er mogelijk weer een beroep op Maat kon worden gedaan ‘bij grootschalige en complexe identificaties.’ VB

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

23 September 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

23 September 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

23 September 2015