Ideeënblad

9 September 2015

Een drietal biologen is druk bezig met het oprichten van een wetenschappelijk vakblad voor onderzoeksideeën. Wetenschappers besteden een groot gedeelte van hun tijd aan het schrijven van beursaanvragen. Als het goed gaat, krijgen ze daar vervolgens geld voor. Maar vaker gaat het niet goed, en belandt het voorstel… nergens? Dat is zonde, want het zou best kunnen dat een idee toch best interessant was, ook al viel het buiten de subsidieboot. Het zorgt er ook voor dat buitenstaanders geen overzicht hebben van de ideeën die wetenschappers hebben, terwijl ze die voorstellen schrijven van belastinggeld. Het journal Research Ideas & Outcomes, kortweg RIO, moet daar verandering in brengen. Het blad hoopt vanaf november de eerste manuscripten te kunnen ontvangen.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

9 September 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

9 September 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

9 September 2015