12 miljoen voor LUMC

9 September 2015

Een samenwerkingsverband van het Leids Universitair Medisch Centrum met andere Europese centra krijgt 12 miljoen euro subsidie vanuit het Horizon2020-programma van de Europese Unie. Het geld is bestemd voor twee projecten: Arrest Blindness en UM Cure. Beschadiging van het hoornvlies kan resulteren in blindheid. Een hoornvliestransplantatie kan uitkomst bieden, maar er zijn niet genoeg donoren. Daarom wil Arrest Blindness een kunstmatig hoornvlies ontwikkelen op basis van vissenschubben. UM Cure probeert een behandeling voor uitzaaiingen van oogmelanoon te vinden. Eerder deze maand kreeg het LUMC al een subsidie van 15 miljoen euro vanuit het Horizon2020-programma toegekend voor onderzoek naar farmacogenetica: medicatie.

Deel dit bericht:

Nieuws

Grote reorganisatie bij P&O

De personeelszaken van de universiteit gaan op de schop. Er komt een nieuw Personeel …

9 September 2015

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

9 September 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

9 September 2015