12 miljoen voor LUMC

9 September 2015

Een samenwerkingsverband van het Leids Universitair Medisch Centrum met andere Europese centra krijgt 12 miljoen euro subsidie vanuit het Horizon2020-programma van de Europese Unie. Het geld is bestemd voor twee projecten: Arrest Blindness en UM Cure. Beschadiging van het hoornvlies kan resulteren in blindheid. Een hoornvliestransplantatie kan uitkomst bieden, maar er zijn niet genoeg donoren. Daarom wil Arrest Blindness een kunstmatig hoornvlies ontwikkelen op basis van vissenschubben. UM Cure probeert een behandeling voor uitzaaiingen van oogmelanoon te vinden. Eerder deze maand kreeg het LUMC al een subsidie van 15 miljoen euro vanuit het Horizon2020-programma toegekend voor onderzoek naar farmacogenetica: medicatie.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

9 September 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

9 September 2015