Marokko-instituut

2 September 2015

De Universiteit Leiden wordt verantwoordelijk voor het onderzoek en onderwijs van het Nederlands Instituut Marokko (Nimar) in de Marokkaanse stad Rabat. Dat hebben minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en minister Koenders van Buitenlandse Zaken (BZ) besloten. De ministeries stellen flink wat geld beschikbaar zodat het Nimar haar taken uit kan breiden: het OCW 1,8 miljoen, en BZ zes ton. Bussemaker en Koenders hopen dat het Marokko-instituut de relatie tussen Nederland en de Arabische regio kan versterken en bij kan dragen aan integratie en de-radicalisering.

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

2 September 2015

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

2 September 2015