Marokko-instituut

2 September 2015

De Universiteit Leiden wordt verantwoordelijk voor het onderzoek en onderwijs van het Nederlands Instituut Marokko (Nimar) in de Marokkaanse stad Rabat. Dat hebben minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en minister Koenders van Buitenlandse Zaken (BZ) besloten. De ministeries stellen flink wat geld beschikbaar zodat het Nimar haar taken uit kan breiden: het OCW 1,8 miljoen, en BZ zes ton. Bussemaker en Koenders hopen dat het Marokko-instituut de relatie tussen Nederland en de Arabische regio kan versterken en bij kan dragen aan integratie en de-radicalisering.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

2 September 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

2 September 2015