Zoenen en brandjes blussen

Emmie van Poelgeest

Door Rafaƫlle Kwakkel
12 Augustus 2015

‘Ik denk niet dat het een praktische cursus is…’ Een groepje jongens schuifelt aarzelend richting een in het rood uitgedoste dame, die zich voorstelt als professor Saliva Zuurmond. Professor Zuurmond doceert tijdens het StukoSquare op de Hogeschool Leiden een college zoenen.

Aan haar glimlach is niet af te lezen of zij haar studenten slechts stevig aan de tand voelt, of dat de mond meteen geroerd moet worden. Bij het drugscollege van Jan Versteegh hopen enkele deelnemers ook op praktijkles, maar recreatief gebruiker Mattijn vertelt dat het college focust op het bewust worden van alle positieve en negatieve kanten van drugsgebruik.

Op de tweede etage leren de aanstormend Leidenaren hoe ze aan een betaalbare kamer komen. Tegenover de cursus hospiteren leggen Sebastiaan de Groot en Freek Carstens van de Leidse Studenten Belangenorganisatie uit hoe een huurprijs tot stand komt. De cursisten mogen aan de hand van foto’s raden wat kamers gemiddeld kosten. Soms is de uitkomst verrassend, maar Sebastiaan legt uit: ‘Voor een marmeren paleis met gouden kranen mag een verhuurder niet meer vragen dan voor een krot van dezelfde oppervlakte.’

Die oppervlakte ten volste benutten is een vak apart. Binnen stoepkrijtlijnen kunnen deelnemers oefenen met het inrichten van een kamer. Daartegenover assisteert de brandweer bij het blussen van keukenbrandjes.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

12 Augustus 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

12 Augustus 2015