Nieuws
Tijd voor een prosecco-ijsje
Dinsdag vult de Hooglandse Kerkgracht zich met zalige geuren en kramen vol heerlijkheden. Deze markt heet Leids Lekkers, en wil lokale restaurants aan de studenten voorstellen.
Anouk Bosch
woensdag 12 augustus 2015
© Ralph Bos

 Met behulp van food trucks, die met hun coole uiterlijk op steeds meer evenementen te vinden zijn, kunnen de El Cid-deelnemers kennis maken met een aantal Leidse restaurants en eetgelegenheden. Er zijn uiteenlopende namen aanwezig, waaronder Donatello’s, het Pakhuis en de biologische frietkraam die vaak op de markt te vinden is.

Hoogtepunt is het broodje kaasfondue van De Fransoos; een kaas- en delicatessenwinkel in de Doezastraat. De winkel ontwikkelde speciale Italiaanse bollen die hoog genoeg zijn om met kaas te vullen, en die bovendien niet al te zompig worden. Het resultaat is een waanzinnig machtige, maar goddelijke kaasdroom.

Aan het einde van het plein staat een vrolijke foodtruck van IJsmoment, vol ijsjes, milkshakes en heerlijke sgroppino’s. Vooral dat laatste - een ijscocktail met citroenijs, prosecco en wodka - is een aanrader.