Stairway to Hell in Den Haag

Emmie van Poelgeest

Sandrine Thelosen
12 Augustus 2015

Het is dinsdagmiddag, en terwijl Leiden op z’n kop staat, is er ook in Den Haag genoeg te doen. Het is tijd voor El Cid-deelnemers van de Haagse Campus om hun stad te leren kennen. Na een facultaire introductie verplaatst iedereen zich richting het plein voor ‘Discover Den Haag’. Sommige groepjes zijn wat uitgedund, maar dat mag de pret niet drukken. De meeste gebruiken het verzamelen op één van de gezelligste pleinen van Den Haag gelijk om er een biertje te nuttigen.

De opdracht is om op verschillende plekken in de stad stempels te halen en selfies te nemen. Een onderonsje in het Mauritshuis, een foto met de ministeries en langs de cafés Millers en Rootz. Vervolgens langs het Humanity House waar een introductie wordt gegeven over vluchtelingen.

De aankomend studenten zien er enigszins vermoeid uit. Troostende woorden van de mentor zoals ‘Het is pas dag twee!’ en ‘Bij Scheveningen kunnen jullie uitrusten’. De deelnemers zitten er al helemaal in: ‘Het voelt alsof we al een week bezig zijn!’

De volgende stop is bij de Haagsche Studenten Vereniging. Bij deze oudste studentenvereniging van Den Haag krijgen de groepjes de kans tegen elkaar te strijden. Na een praatje over de vereniging worden er bierestafettes gespeeld en maken de deelnemers kennis met de Stairway to Hell: iets met een trap en shotjes. Er wordt zichtbaar genoten en fanatiek gestreden.

Na een ritje met de tram is Scheveningen de laatste stop. Elk groepje moet op de foto met een beeld uit het museum Beelden aan Zee. Daarna krijgen ze eindelijk hun langverwachte rust. Ze mogen zich melden bij de Pier en onder de rook van het Kurhaus wordt gegeten. En dan vooral weer opladen, want vanavond mogen de voetjes van de vloer in club Magistrat. Ook met dat deel van de Hofstad moet je kennis maken.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Drukte is dramatisch'

De meeste Leidse opleidingen kunnen de aanwas van studenten nog net opvangen, maar de …

12 Augustus 2015