Een kudde ontheemden op safari

Foto Emmie van Poelgeest

Door Annika van Veen
12 Augustus 2015

Een kudde ontheemde El Cid-deelnemers wacht onder de doorbrekende zon. Een aap aan een papieren palmboom bungelt boven hun hoofden. Welkom op safari in de stad van ontdekkingen, waar bootjes in de haven, biertjes in de koelkast en studenten in de hortus liggen.

Wie deze chaos eenmaal als dierentuin ziet, kan zijn hart ophalen aan de beestenbende. Opvallende fauna is het gevogelte: prominente haantjes met hun nieuwe turquoise tasjes. Dan de hertjes, op hoge benen, met grote ogen naar de groepsbordjes zoekend. Net als hun jongere zusje, de bakvis, die iets grotere ogen opzet. Zij lopen het risico ten prooi te vallen aan de aasgieren.

Er zijn ook blijmoedige bordercollies, die van hot naar her springen, kwispelend op zoek naar nieuwe kameraadjes - Pluto is er niets bij. Er zijn luiaards, die het liefst niets doen, op zoek naar een honk om te liggen, met een drankje in de hand. De dierentuin kent zelfs een enkel fossiel, dat bij gebrek aan een smartphone buiten alle groepsapps valt.

Hele scholen glibberen van de Aalmarkt naar de Vismarkt, op zoek naar de Breestraat of de Hogewoerd, onder leiding van opblaasooievaars of een leeuwenpak. Een enkele lone wolf loopt iets achteraan.

De safari is nog maar net begonnen – gebiologeerd wacht iedereen op wat komen gaat.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

12 Augustus 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

12 Augustus 2015