UNESCO-vertegenwoordiger

10 Juni 2015

De Leidse student internationale betrekkingen Mary Kachavos (24) is verkozen tot jongerenvertegenwoordiger voor VN-organisatie UNESCO. ‘De komende twee jaar ga ik de gedachten van Nederlandse jongeren meenemen naar beleidsmakers op de UNESCO-thema’s onderwijs en cultuur. En omgekeerd ga ik hun beleid vertalen voor jongeren’, vertelt ze. Dat wordt regelmatig reizen, maar intussen ook nog wat vakken afronden en twee scripties, ook een voor haar andere studie in Amsterdam. ‘Keihard werken dus, maar mijn studie en UNESCO complementeren elkaar wel. Mijn studiegenoten behoren bovendien sowieso tot de doelgroep, maar ik ga ook gastlessen geven op scholen. Verder kan ik via de NJR, het jongerennetwerk dat de verkiezing organiseerde, een hoop jongerenorganisaties spreken. En ik houd mijn oren en ogen open in de supermarkt en tijdens het uitgaan.’

Deel dit bericht:

Nieuws