Gebakken lucht

De opgeblazen hoofden van Angela Merkel, Barack Obama en hun collega-wereldleiders zweefden afgelopen weekend op grote ballonnen boven München. ‘We willen dat de G7-leiders geen gebakken lucht verkopen, maar de extreme armoede in de wereld écht aanpakken’, verduidelijkt de Leidse rechtenstudent Daphne Dotsios (23). Zij is youth ambassador van lobby- en campagneorganisatie ONE, mede-opgericht door Bono. Met 250 jongeren uit West-Europa, Canada en de Verenigde Staten voerde ze dit weekend campagne in München, waar zondag de G7-Summit startte. ‘Het was geen protestactie’, benadrukt ze. ‘We wilden vooral awareness voor de extreme armoede in de wereld, vooral in Afrika, in aanloop naar september, wanneer de VN de Duurzame Ontwikkelingsdoelen voor 2030 vaststelt.’ Dat zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen. Een glimp van Merkel of Obama heeft Dotsios niet opgevangen. Wel nam Ellen Johnson Sirleaf, de president van Liberia een stapel handtekeningen in ontvangst. ‘Die hoorden bij de ONE-campagne Armoede is seksistisch. Ze hield ook een toespraak over vrouwenrechten.’

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

De bedekte obsessie

In haar boek Bloot of bedekt beschrijft Mineke Schipper oude en nieuwe kuisheid: van het …

Wetenschap

Nieuws

Zonnige Summerjazz

Kovacs trad zondag op in de Leidse Hout, tijdens een zonnige vijfde editie van het …

Rubrieken

English page