Einsteinprijs

10 Juni 2015

De Leidse sterrenkundige Ewine van Dishoeck heeft de prestigieuze Albert Einstein World Award of Science gekregen voor haar wetenschappelijk onderzoek naar de chemische samenstelling van het heelal. De World Cultural Council, een filantropische organisatie met een hoofdkwartier in Mexico Stad, rijkt elk jaar drie prijzen uit: eentje voor onderzoek, eentje voor onderwijs en eentje voor kunst. Die voor wetenschappelijk onderzoek is vernoemd naar Einstein; er is een bedrag van tienduizend dollar aan verbonden. Eerdere winnaars zijn onder meer astronoom Martin Rees, geneticus Alec Jeffreys en chemicus Ahmed Zewail. De jury gaf Van Dishoeck de prijs omdat haar onderzoek ‘bijdraagt aan begrip van ons heelal op het atomaire niveau.’

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

10 Juni 2015