Einsteinprijs

10 Juni 2015

De Leidse sterrenkundige Ewine van Dishoeck heeft de prestigieuze Albert Einstein World Award of Science gekregen voor haar wetenschappelijk onderzoek naar de chemische samenstelling van het heelal. De World Cultural Council, een filantropische organisatie met een hoofdkwartier in Mexico Stad, rijkt elk jaar drie prijzen uit: eentje voor onderzoek, eentje voor onderwijs en eentje voor kunst. Die voor wetenschappelijk onderzoek is vernoemd naar Einstein; er is een bedrag van tienduizend dollar aan verbonden. Eerdere winnaars zijn onder meer astronoom Martin Rees, geneticus Alec Jeffreys en chemicus Ahmed Zewail. De jury gaf Van Dishoeck de prijs omdat haar onderzoek ‘bijdraagt aan begrip van ons heelal op het atomaire niveau.’

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

10 Juni 2015

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

10 Juni 2015