Bursalenpetitie

4 Juni 2015

Een aantal promovendi en de vakbond FNV hebben een petitie tegen het experiment met studentpromovendi aan Kamerleden overhandigd. De ruim vierduizend handtekeningen werden al twee jaar geleden verzameld, maar achter de hand gehouden tot het moment waarop de Tweede Kamer over het zogeheten bursalenstelsel zou debatteren. De komende jaren maakt minister van Onderwijs Jet Bussemaker het mogelijk om landelijk maximaal tweeduizend studentpromovendi aan te stellen. Zij zijn geen werknemers met een salaris, maar studenten met een beurs. Promovendi stellen dat het stelsel ongelijkheid in de hand werkt, en vragen voor alle promovendi een gelijke waardering.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

4 Juni 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

4 Juni 2015