Roeisters overvaren

21 Mei 2015

Twee leden van roeivereniging Njord zijn deze week overvaren door een vrachtschip.

Willemijn Sneep en Janette van der Linden roeiden samen op het Rijn- en Schiekanaal toen ter hoogte van de Lammebrug een vrachtschip over hen heen voer, waarna de boot en de roeisters onder het schip werden gezogen.
‘Mijn ploeggenootje kon er snel onder vandaan komen, ik had minder geluk’, vertelt Sneep in het Leidsch Dagblad. ‘Ik ben een heel eind onder het schip getrokken. Je kunt je niet voorstellen hoe sterk die zuiging is. Je kunt zwemmen wat je wil, maar je hebt het idee dat je er niet onder vandaan komt.’ De roeister was vooral bang om in de schroef te belanden, maar kon gelukkig eerder onder het schip vandaan komen. Van de roeiboot was echter weinig over.
Het schip de ‘Oude Rijn’ van de Provincie Zuid-Holland heeft de wrakstukken geborgen. De dames werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht en mochten daarna naar huis. Ze zijn nog steeds van plan om komend weekend mee te doen aan een roeiwedstrijd bij Zevenhuizen. Roeivereniging Njord bevestigde het voorval, maar wilde geen commentaar geven. PM

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

21 Mei 2015

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

21 Mei 2015