Zes Vidi’s

20 Mei 2015

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft vorige week de zogeheten Vidi-beurzen verstrekt. Dat is een subsidie van maximaal 800.000 euro voor ervaren wetenschappers die daar vijf jaar lang mee onder de pannen zouden moeten zijn. Meer dan vijfhonderd onderzoekers schreven een onderzoeksvoorstel bij wie er 87 werden toegekend.
Er gingen zes beurzen naar Leiden. Fysicus Milan Allan gaat een microscoop ontwikkelen waarmee hij elektronen kan bestuderen. LUMC’ers Richard Davis en Joris Rotmans kregen beurzen voor hun onderzoek naar respectievelijk hartritmestoornissen en de aanmaak van nieuwe bloedvaten. De Duitse fossielenonderzoeker Martin Rücklin gaat bij Naturalis röntgenfoto’s maken die de evolutie van vissenkaken moeten verduidelijken. Zijn landgenoot Joerg Meyer zal zijn subsidie gebruiken bij de ontwikkeling van computersimulaties van chemische reacties. Historicus Damian Pargas gaat onderzoek doen naar hoe het gevluchte slaven in Amerika verging tussen 1800 en 1860.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

20 Mei 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

20 Mei 2015