'Stinkend stelletje mongolen'

SSR-gezelschap De Bokkerijders

Taco van der Eb

Menno ‘Ramstein’ (22, internationale betrekkingen en wijsbegeerte): ‘Heb je wel eens van die mensen gehad waarvan je ouders zeiden, daar moet je niet mee omgaan? Dat zijn wij.’
Simon ‘Bokito’ (23, archeologie en wijsbegeerte): ‘Een stinkend stelletje mongolen. De Bokken zie ik ook niet als mijn vrienden, we hebben elkaar gevonden in alcohol. We zeggen wel eens: je bent jezelf niet als je nuchter bent.’
Buddy ‘Bokderas’ (20, internationale betrekkingen en geschiedenis): ‘Wat wij elkaar aandoen, zouden vrienden laten. We flikkeren gerust iemand dronken zonder geld een taxi in. En waar vrienden op een gegeven moment zouden zeggen: “Hier, neem wat water”, zeggen wij: “Hier, neem een slokje absint.”’
Kasper ‘Bokhalzer’ (21): ‘We vieren ook elk jaar Absinterklaas.’
‘Bokito’ ‘Er gaat wel eens wat stuk op onze avonden. Wat we slopen? Levers, stoelen, brandblussers, eigenlijk alles wel.’
Jaafar ‘Ramses Jaffie’ (24, bouwkunde): ‘Ik ben twee keer dronken in de gracht beland. Dat kostte me twee iPhones.’
‘Bokito’: ‘In het dagelijks leven zijn we stiekem best serieuze jongens. Een aantal van ons volgt twee studies. Omdat we maar eens per maand Bokkeborrel hebben, kun je dan ook echt los. We zuipen het meeste, vertellen een verhaal en hebben schijt. Als wij samen zijn, is alles onredelijk. We hebben nooit gezeik van vrouwen, nooit problemen, geen structuur en vergaderen ook nooit.’
‘Ramstein’: ‘De Oppergeit uit vrouwendispuut De Witte Wieven is onze muze.’
‘Bokito’: ‘Je kunt je voor de Bokkerijders niet aanmelden, zoals dat bij andere disputen kan. Mensen met boktential worden door ons uitgenodigd voor de geilepikkenborrel. Als je het waard bent word je lamzak: dan moet je een paar maanden in je onderbroek met je broek op de enkels bier halen.’
Thiebault ‘T-bok steak rex’ (20, criminologie en rechten): ‘Een van de lamzakken ging aan het eind van de avond met de broek op de enkels naar huis: zo’n twee kilometer lopen. Toen er een politieauto langsreed, is hij met zijn domme hoofd gaan rennen. Toen mocht hij een nachtje de cel in.’
‘Bokderas’: ‘In Riga mochten we na twee nachten tachtig procent van de clubs niet meer in. En ik werd bedreigd door een gast met een boksbeugel, want ik had een “rok” aan.’
‘Ramstein’: ‘We gingen laatst met 35 bokken naar Schotland. Daar vonden ze onze kilts juist geweldig, we moesten de hele tijd met toeristen op de foto. We halen ze bij Steve, een mannetje in Amstelveen. We mogen ze slechts een keer per jaar wassen. Dat is in een ranzig meertje tijdens de kampweek van SSR.’
Bob ‘Bokslee’ (22, wiskunde): ‘Een van de meest gestelde vragen is: “Dragen jullie er iets onder?”’
‘T-bok steak rex’: ‘Als een meisje dat vraagt, krijgt ze de boklonaise. We vragen haar op de grond te gaan liggen en lopen dan in polonaise over haar heen. Dan is de vraag wel beantwoord.’
‘Bokderas’: ‘Met deze ijzeren pin kun je je kilt dichtspelden. Dat is handig voor op de fiets, anders waait alles omhoog. Maar bij het afstappen is de vraag niet óf mensen wat gaan zien, maar eerder wie het gaat zien.’

Door Petra Meijer

Deel dit bericht:

Voorpagina

Achtergrond

Wetenschap

Rubrieken

527....: Aardbeving

Geneeskundestudenten Chava Ramspek (22) en Vera Asscher (21) waren in Nepal tijdens de …

English page

My brain was torn

What happens when you hit a roadside bomb? A soldier-surgeon was awarded his doctoral …

No cheating

The university is clamping down harder on cheating by introducing black lists …