Pim Fortuynprijs

20 Mei 2015

Hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap en publicist Afshin Ellian heeft de Pim Fortuynprijs gewonnen. De prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt en is bedoeld voor politici, opiniemakers of bestuurders die verwant zijn met het gedachtegoed van Pim Fortuyn en dat uitdragen in woord en geschrift. Ellian waarschuwt in zijn blogs op Elsevier.nl regelmatig voor moslimfundamentalisme. ‘Ellian steekt zijn kop niet in het zand want hij weet uit eigen ervaring wat het is om te leven onder een meedogenloze islamitische dictatuur’, schrijft de jury in het juryrapport. Ook roemde de jury zijn schrijfstijl: ‘helder, zonder poespas, nuchter en ontdaan van mooischrijverij.’ De prijs bestaat uit een beeldje van de vermoorde politicus

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

20 Mei 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

20 Mei 2015