Twijfel over digitale toetszaal

23 April 2015

Het bestuur van de faculteit der Archeologie voelt eigenlijk niet zo veel voor de komst van een digitale tentamenzaal in het Van Steenis. Dat bleek tijdens de faculteitsraadvergadering.

De digitale toetszaal zou plaats moeten gaan bieden aan 525 studenten. ‘We voorzien grote overlastproblemen, als duizend studenten hier straks tentamen zou komen doen’, zei decaan Corinne Hofman. ‘Daarnaast zijn we bang dat we zelf weinig centrale ruimte overhouden. Kunnen we hier nog wel groeien als het vol komt te zitten met alternatieven van buiten? We willen daar eerst nog eens heel goed over nadenken.’
De faculteit der Archeologie verhuisde afgelopen zomer naar het Van Steenis-gebouw op het Bio Science Park. Uit een enquête blijkt dat de medewerkers en studenten over het algemeen heel tevreden zijn over het nieuwe gebouw. Alleen het gebrek aan een eigen bibliotheek blijft lastig. Medewerkers en studenten moeten voor hun boeken naar de universiteitsbibliotheek op de Witte Singel. ‘Vervolgens blijven ze daar hangen, terwijl we hier graag een community willen creëren’, zei Hofman. In de toekomst komt er een lockersysteem, maar dat kan tot december of januari duren. Daarnaast gaven de respondenten aan dat ze de openingstijden en het aanbod van het cafetaria graag verruimd zouden zien. Ook ontbreekt er de mogelijkheid om papieren te scannen.
Het faculteitsbestuur was blij met de informatie die uit de enquêtes naar voren kwam. ‘We willen het gebouw graag verder aankleden, maar daar hebben we dit soort informatie voor nodig.’ PM

Deel dit bericht:

Nieuws

'Drukte is dramatisch'

De meeste Leidse opleidingen kunnen de aanwas van studenten nog net opvangen, maar de …

23 April 2015