Gunning weg

23 April 2015

Louise Gunning is opgestapt als collegevoorzitter van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Ze bood haar ontslag aan na wekenlange protesten van studenten en medewerkers, die meer inspraak, democratie en transparantie eisten.

Vorige week zegden twee medezeggenschapsraden van de UvA het vertrouwen in het college van bestuur op. Aanleiding was de ontruiming van het bezette Maagdenhuis door de mobiele eenheid. Twee dagen later zouden de actievoerders uit eigen beweging zijn vertrokken. Gunning hoopt dat haar vertrek rust zal brengen en hervat haar werkzaamheden als universiteitshoogleraar geneeskunde. De raden van toezicht stellen een nieuw college van bestuur samen.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

23 April 2015

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

23 April 2015