Waarschuwing

15 April 2015

De directeur van Valk, het vliegangstinstituut van de Universiteit Leiden en KLM, heeft een waarschuwing gekregen van het tuchtcollege. Hij zou niet alleen de rol van therapeut, maar op den duur ook die van vriend en zakenpartner, bekleed hebben voor een cliënte. Zij was, behalve voor vliegangst, ook voor andere psychische klachten bij hem in therapie, en deed uiteindelijk ook pr-werk. Ook de therapie zelf zou niet volgens ‘de normen van de professionele standaard’ zijn verlopen. Het tuchtcollege verklaart de klacht grotendeels gegrond, maar volstaat met een waarschuwing, uit de overtuiging dat de directeur van de zaak geleerd heeft. Bovendien heeft de voormalige cliënte zich uitgebreid laten interviewen door de Volkskrant, waarmee de directeur al ‘genoeg gestraft’ zou zijn.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

15 April 2015