Varsity op erfgoedlijst

15 April 2015

De jaarlijkse studentenroeiwedstrijd Varsity is op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed geplaats. Dat hebben het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed (VIE), dat over lijst gaat, en de Koninklijke Nederlandsche Studenten Roeibond bekend gemaakt. De wedstrijd, die elk jaar door de Utrechtsche Studenten Roeivereniging Triton op het Amsterdam-Rijnkanaal georganiseerd wordt, geldt als de belangrijkste en meest in het oog springende roeiwedstrijd van het jaar. Studenten dragen bolhoedjes en wandelstokken, zooien met elkaar, gooien met kluiten modder en bier en de winnaars worden door naakte zwemmers (de heren slechts gehuld in stropdas) onthaald.
Zondag 5 april was de 132ste editie van de Varsity. Het Rotterdamse Skadi won, Njord werd tweede.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

15 April 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

15 April 2015