Brand in studentenhuis

15 April 2015

Op zaterdagochtend 11 april is er brand ontstaan op de zolderverdieping van een studentenhuis aan de Lokhorststraat.

‘Om kwart voor tien werd ik wakker van het brandalarm. Toen bleek dat de gehele zolderkamer van mijn huisgenootje in de fik stond’, vertelt bewoonster Lisanne Hofhuis (21). ‘Door een snelle inval van de brandweer was de brand snel onder controle’, verklaart woordvoerder Ingrid Gort van Brandweer Hollands Midden.
Volgens Hofhuis was de brand hoogstwaarschijnlijk ontstaan door een kortsluiting. Gort: ‘Eén student heeft lichte brandwonden opgelopen bij een bluspoging.’
De inwoners werden verder opgevangen in het koffiehuis ’t Suppiershuysinghe tot ze weer konden terugkeren naar hun kamers. Op de zolderkamer na is alles begaanbaar. Hofhuis: ‘Alle spullen in de zolderkamer zijn verwoest. De rest van het huis heeft vooral water- en rookschade door het blussen.’ VVDG

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

15 April 2015

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

15 April 2015