Sterrenkundige overleden

1 April 2015

Afgelopen maandag overleed de Leidse sterrenkundige Ingrid van Houten-Groeneveld. Zij is vooral bekend geworden door de vele planetoïden die ze ontdekte. Telkens als u las dat er een planetoïde vernoemd was naar Harry Mulisch of Govert Schilling, ging dat om een exemplaar dat zij en haar man Cees van Houten hadden gevonden. De Van Houtens ontdekten, samen met Amerikaan Tom Gehrels, meer dan 4600 planetoïden, waarvan er 900 een naam kregen. Een collega van de Van Houtens vernoemde een exemplaar naar haar. Ingrid van Houten was tot op zeer hoge leeftijd actief op de Leidse Sterrewacht, en is 93 jaar geworden.

Deel dit bericht:

Nieuws

KNAW: beloon repliceren

Replicatie-onderzoek moet veel normaler worden, vindt de Koninklijke Nederlandse Akademie …

1 April 2015

Nominaal is niet normaal

Het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) sleept de Erasmus Universiteit voor de …

1 April 2015