Sterrenkundige overleden

1 April 2015

Afgelopen maandag overleed de Leidse sterrenkundige Ingrid van Houten-Groeneveld. Zij is vooral bekend geworden door de vele planetoïden die ze ontdekte. Telkens als u las dat er een planetoïde vernoemd was naar Harry Mulisch of Govert Schilling, ging dat om een exemplaar dat zij en haar man Cees van Houten hadden gevonden. De Van Houtens ontdekten, samen met Amerikaan Tom Gehrels, meer dan 4600 planetoïden, waarvan er 900 een naam kregen. Een collega van de Van Houtens vernoemde een exemplaar naar haar. Ingrid van Houten was tot op zeer hoge leeftijd actief op de Leidse Sterrewacht, en is 93 jaar geworden.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

1 April 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

1 April 2015