Incheckboete

1 April 2015

 

Studenten en andere OV-reizigers met een abonnement, zouden geen boeten moeten krijgen als ze vergeten in te checken. Dat vond reizigersorganisatie Rover altijd al, maar na een succesvolle crowdfunding-actie hebben ze daar ook juridische onderbouwing bij. ‘Uit de juridische analyse blijkt dat een afgekocht reisrecht altijd toereikend is voor de te maken reis en daarmee voldoet aan de eisen van artikel 47 van de Wet Personenvervoer 2000. Een boete voor zwartrijden kan daarom niet aan de orde zijn’, schrijven Rover en de Consumentenbond in een open brief aan de vervoerders. 
De organisaties roepen ook de Tweede Kamer en verkeers-staatssecretaris Wilma Mansveld op om die Wet Personenvervoer aan te passen, zodat duidelijker is hoe het nou zit met inchecken.

Deel dit bericht: