Deel faculteiten wil digitale toetszaal

1 April 2015

Er komt mogelijk een grote zaal waar studenten digitale toetsen kunnen maken. Vooral de faculteiten Rechten en Geneeskunde zien er veel voordelen in. Faculteiten met kleinere opleidingen zijn minder enthousiast.

Ook het bestuur van de Faculteit der Sociale Wetenschappen zag wel wat in de tentamenzaal. ‘Het gaat om een grote zaal die plaats biedt aan 525 studenten. De schermen zijn dan in de tafels verzonken, zodat er ook reguliere tentamens gemaakt kunnen worden. Vooral bij tentamens met open vragen is het handig om digitaal te toetsen. Bij multiple choice-tentamens valt er nog maar weinig tijdwinst te halen’, zei portefeuillehouder bedrijfsvoering Menno Tuurenhout. Het faculteitsbestuur wilde de studenten bovendien behoeden voor avondtentamens. Die zouden zo nu en dan nodig zijn om de zaal rendabel te maken. ‘We weten dat de cognitieve prestaties van volwassenen ’s ochtends optimaal zijn. Bij adolescenten is dat aan het begin van de middag. Om zeven uur ’s avonds tentamen maken leek ons in elk geval geen goed idee’, zei decaan Hanna Swaab. Vice-decaan Paul Nieuwenburg gaf echter aan dat het wel een mogelijkheid was, als studenten liever ’s avonds dan ’s ochtends tentamens maken. ‘Als jullie dat willen, is dat zeker bespreekbaar’, zei hij tegen de studentleden van de faculteitsraad. De opleiding psychologie had daarnaast aangegeven liever geen twee tentamens achter elkaar in de zaal in te roosteren, uit angst voor fraude. PM

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

1 April 2015