Leiden trekt Heinekenblik

Foto: Yuri Noordam

18 Maart 2015

De Leidse roeiverenigingen Asopos en Njord hebben respectievelijk negen en twaalf keer ‘blik getrokken’ bij de Heineken Roeivierkamp.

‘Onze eerstejaarsdames hebben geblikt op de 750 meter. Dat is de mooiste en de moeilijkste afstand volgens sommigen. Ze wonnen overtuigend, met meer dan een seconde voorsprong’, vertelt Asoposvoorzitter Jorran Klaassens. Voor alle deelnemerscategorieën vielen dit weekend medailles te behalen op vier afstanden, 250, 750, 2500 en 5000 meter, en in het eindklassement: het totaal van die vier afstanden. De andere acht medailles voor Asopos gingen naar combinatieteams. ‘Ward van Zeijl won vijf keer: met de lichte herenacht van Asopos en Nereus in de eerste divisie, op alle vier de afstanden en in het klassement. Bente van Gennep zat ook in een Nereus-combi bij de eerste divisie damesacht. Zij won twee keer op de afstanden, én in het eindklassement. Wat extra bijzonder is: haar team heeft daarmee de dames Holland Acht verslagen.’
Njord won negen afstandsmedailles. ‘En ook nog drie overall’, vertelt secretaris Gijs van Gent. Eén daarvan was voor het combi-team dames dubbelvier in de eerste divisie, met Njordroeister Nicole Beukers, dat op alle afstanden won. De andere was voor het eerstejaarsdamesteam, dat op geen enkele afzonderlijke afstand won. ‘Zij eindigden wel behoorlijk hoog’, verklaart Van Gent.
De roeiers maken zich op voor de Varsity op 5 april. Van Gent: ‘Nereus won de afgelopen jaren, maar hun huidige ploeg is minder dominant. Ik denk dat Njord de beste kans in jaren heeft.’ MVW

Deel dit bericht:

Nieuws

Geen Meatless Monday

Het Green Office van de universiteit en personeelspartij FNV Overheid willen graag een …

18 Maart 2015

'Wij willen graag bouwen'

Het kamertekort in Leiden moet in 2020 gedaald zijn tot vijfhonderd. Dat hebben de …

18 Maart 2015