Arrestaties Amsterdam

18 Maart 2015

Vorige week vrijdag zijn er drie actievoerders gearresteerd tijdens een demonstratie van UvA-studenten en -medewerkers tegen het beleid van de universiteit. De demonstratie verliep in eerste instantie rustig, maar de sfeer sloeg om nadat de politie twee aanhoudingen verrichtte wegens verdenking van brandstichting bij het beeld ‘Het Lieverdje’ op het Spui in Amsterdam. In de jaren zestig speelde dit beeldje een belangrijke rol bij provo-acties. Na de arrestaties verzamelde zich een groep boze demonstranten bij het politiebureau op de Beursstraat. Daar werd nog iemand gearresteerd wegens het verstoren van de openbare orde.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

18 Maart 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

18 Maart 2015