(...) Onnozele middelen

18 Maart 2015

‘Je kunt twee keer met je blote ogen naar een zonsverduistering kijken. Een keer met je linkeroog, en een keer met je rechter.’
Sterrenkundige Alex Pietrow legt de eclips uit aan de NOS (14 maart)

‘Protesten zoals nu in het Maagdenhuis kiezen het verkeerde doelwit en gebruiken onnozele middelen. Je moet niet het college van bestuur hebben, maar de regering, de ambtenaren en hun adviseurs. De colleges van bestuur zijn tegen wil en dank allang ingezet als doorgeefluikjes voor politieke richtlijnen (...) “Bezet” staat op de deur van de wc – en hoort niet op de poort naar Academia.’
En zijn collega Vincent Icke wijst de Maagdenhuisbezetters de juiste kant op. (NRC Handelsblad, 14 maart)

‘In The Passion of the Christ zijn ze in de war geraakt met de Aramese klankwetten en spreken ze alles als Klassiek Syrisch uit. Dat kan echt niet.’
Hoogleraar Aramees Holger Gzella houdt het graag puur (NRC Handelsblad, 14 februari)

‘Laatst dronk ik een biertje. Twee mannen zeiden tegen mij, vanwege mijn baard, dat ik aan het radicaliseren was. Een andere keer vroeg ik aan de tramchauffeur om de deuren te openen - ik was te laat om op het knopje te drukken - en toen vroeg hij bits via de intercom of ik nog lang in Nederland wilde wonen. Er is een klimaat in dit land ontstaan waarin zelfs gewone, dagelijkse zaken in een ‘wij/zij-sfeer’ worden getrokken. Er is geen ruimte meer om problemen samen op te lossen.’
LIAS-promovendus Peyman Jafari ziet het ‘de verkeerde kant opgaan in Nederland’. (de Volkskrant, 17 maart)

‘Voor gemeenteraden en provinciale staten is vastgelegd dat leden niet mogen stemmen over onderwerpen waar ze zelf bij betrokken zijn. Eerste Kamerleden mogen dat wel. Dat is een moeilijk te rechtvaardigen verschil met andere deeltijdparlementen.’
Hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Tom Barkhuysen vindt dat politici elke schijn van belangenverstrengeling moeten voorkomen. (de Volkskrant, 16 maart)

‘VVD-ministers van Justitie (Korthals Altes, Korthals, Opstelten) worden al decennialang gerekruteerd uit de kringen van het Leidse studentencorps Minerva. Teeven, begonnen als rechercheur bij de douane, combineerde een avondstudie rechten met een fascinatie voor Hollandse criminele netwerken. Een andere wereld.’
En daarom mocht Teeven geen minister worden (NRC Handelsblad, 11 maart)

‘Wc’s hebben nu eenmaal de neiging om extreem genderbevestigend te zijn.’
Raadsvoorzitter Jan Sleutels over de toiletdeuren met lippenstiftafdrukken en bolhoedjes in het Lipsius, die Tumblr over gingen. (Faculteitsraadsvergadering geesteswetenschappen, 4 maart)

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

18 Maart 2015