Valorisatiebeleid werkt

11 Maart 2015

Het kabinet wil graag dat universitair onderzoek uiteindelijk leidt tot dingen die geld opleveren. Om dat aan te moedigen, bestaat er sinds 2010 een zogeheten Valorisatieprogramma. Dat is een pot met geld waar wetenschappers samen met het bedrijfsleven uit kunnen putten, bijvoorbeeld om een proof of concept te ontwikkelen.
In een tussentijdse evaluatie laat het ministerie van Economische Zaken – beheerder van de pot – de Tweede Kamer weten dat het prima gaat met het Valorisatieprogramma. Maar liefst 650 startup-bedrijfjes zouden mede dankzij het programma zijn ontstaan. Kanttekening is wel dat het met de octrooien nog niet zo opschiet.
Tenminste: Wageningen en de technische universiteiten doen het goed, maar de andere universiteiten lopen achter.

Deel dit bericht:

Nieuws

Kamertekort blijft nijpend

Nederlandse studenten blijven door het leenstelsel langer bij hun ouders wonen. Dankzij …

11 Maart 2015

Red superprins Panji

De UB is een crowdfundingsactie gestart om een groot aantal handschriften over de …

11 Maart 2015