Vrije Competitie

4 Februari 2015

Subsidieverstrekker NWO heeft drie Vrije Competitie Subsidies uitgekeerd aan onderzoekers van de geestes­wetenschappenfaculteit. Historici Judith Pollman en Henk te Velde kunnen met het geld het project ‘The persistence of civic identities in the Netherlands, 1747-1848’ financieren. Paul Smith, hoogleraar bij de opleiding Franse Taal en Cultuur, kreeg de subsidie voor zijn interdisciplinaire onderzoek naar de rol van ichthyologie (de studie van vissen) in de wetenschap en cultuur van Europa van circa 1550 tot 1880. Ook Lisa Cheng en Anikó Lipták ontvingen de NWO-subsidie. Zij doen onderzoek naar weglating van een of meerdere woorden in de taalkunde: de zoge­heten ellips.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

4 Februari 2015

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

4 Februari 2015