Aan het einde van de regenboog

Foto: Studio Roosegaarde

17 December 2014

Rainbow Station heet het lichtkunstwerk dat nog heel 2015, het UNESCO-Jaar van het Licht, dagelijks na zonsondergang te zien is boven station Amsterdam Centraal. Kunstenaar Daan Roosegaarde, ook bekend van de glow-in-the-darkfietspaden, werkte hiervoor samen met de Leidse astronomen Frans Snik en Michiel Rodenhuis en onderzoekers van North Carolina State University. Met speciale lenzen van vloeibaar kristal wordt het licht precies gebroken tot een regenboog. Normaal worden die lenzen gebruikt voor onderzoek naar sterren en planeten.

Deel dit bericht:

Nieuws

'Er valt nu een gat'

De universiteit krijgt voorlopig nog geen ombudsfunctionaris voor het personeel. …

17 December 2014

De docent is kwijt

Zowel de ombudsfunctionaris voor studenten als de vertrouwenspersoon …

17 December 2014