Taskforce treinen

3 December 2014

Studenten die naar college OV’en, reizen vaak in de spits. Dat vindt Jet Bussemaker niet leuk, want spitskilometers zijn duurder, en zij wil juist bezuinigen. De spoorknorren moeten eigenlijk buiten de spits reizen, vindt zij. Het grote probleem hierbij is dat niemand voor zijn plezier tijdens de spits reist. Er zijn dus blijkbaar dingen die studenten in dat reisritme dwingen. Het ministerie van Onderwijs wil daarom uitzoeken ‘hoe de spitsen in het OV afgevlakt kunnen worden middels een verandering van het reisgedrag van studenten. Studenten moeten hierin worden aangemoedigd en gefaciliteerd door overheden, ov-bedrijven en onderwijsinstellingen.’

Studenten moeten dus eerder of later naar college, of digitaal les gaan volgen. Daarnaast krijgt de taskforce de opdracht om ‘experimenten te stimuleren’, waarin treinende en bussende studenten de proefkonijnen zijn.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

3 December 2014

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

3 December 2014