Uit Leefbaar Leiden

29 Oktober 2014

Gemeenteraadslid Tomas Kok (23) heeft maandagavond de partij Leefbaar Leiden verlaten, uit onvrede over het functioneren van fractievoorzitter Daan Sloos. Duo-raadsleden Wes-ley Friedhoff en Matthijs de Ridder vertrokken ook. ‘We gaan verder als Groep Kok’, laat Kok op Facebook weten. Sloos blijft als eenmansfractie achter bij Leefbaar Leiden. Kok schrijft dat de drie jonge politici niet langer konden werken met ‘iemand die zijn stukken niet leest, zijn debatten niet voorbereidt en zijn afspraken niet nakomt’. Sleutelstad.nl wist overigens te melden dat www.groepkok.nl al op 2 april, vlak na de gemeenteraadsverkiezingen, geregistreerd was door De Ridder.
Kok studeerde enige tijd rechten aan de Universiteit Leiden, maar switchte naar de Universiteit van Amsterdam. ‘Die is linkser en dat spreekt mij minder aan’, zei hij daarover vorig jaar in een interview met Mare. ‘Maar ze zijn soepeler waardoor ik sneller door de studie heen kan.’

Deel dit bericht:

Nieuws