Leesclub

3 September 2014

Het traditionele gastschrijverschap aan de Universiteit Leiden maakt na 29 jaar plaats voor een leesclub. Sinds 1985 was er jaarlijks een gevestigde schrijver aan de universiteit verbonden, zoals Gerard Reve, Adriaan van Dis en vorig jaar nog Joke van Leeuwen. Zij hielden de jaarlijkse Albert Verwey-lezing en gedurende vier maanden gaven ze werkcolleges creatief schrijven. In de nieuwe vorm trekt de universiteit juist voor één periode acht jonge schrijvers aan, zoals Maartje Wortel, Hanna Bervoets en Franca Treur. Zij geven gezamenlijk ook een collegereeks, getiteld ‘Lezen voor schrijvers en schrijven voor lezers’. In plaats van de Verwey-lezing gaan ze op een avond in november op verschillende locaties in gesprek over eigen en andermans werk.

Deel dit bericht:

Nieuws

Strijd tegen schurft

De GGD Hollands Midden (in Leiden) krijgt sinds twee jaar opvallend veel studenten met …

3 September 2014