Nieuws
Tentamen inclusief antwoorden
Enkele minuten na aanvang van het tentamen Economics of East Asia, ontdekten de studenten international studies afgelopen semester dat ze niet alleen het vragenformulier uitgedeeld hadden gekregen, maar ook de antwoorden.
donderdag 17 april 2014

Het tentamen werd gestaakt en al snel werd er een oplossing bedacht om het vak alsnog te toetsen, maar de opleiding kent meer obstakels. Zo waren per ongeluk niet alle opdrachten in een reeds gecommuniceerd eindcijfer meegewogen. Dit werd rechtgezet door alleen de cijfers die hoger hadden moeten zijn alsnog aan te passen.

Een enkele keer werden cijfers te laat aangeleverd. Ook ontving de afdeling administratie onjuiste instructies voor uSis, bij het invoeren van tentamenresultaten. Omdat het technisch ondersteunend personeel niet op tijd beschikbaar was, moesten de cijfers van achttien tentamens, afgelegd door zo’n 850 studenten, handmatig ingevoerd worden binnen de termijn van vijftien werkdagen. Het administratief personeel wist dit overigens wel voor elkaar te krijgen.

Al met al gaat het om incidenten die bij veel studies wel eens zullen voorkomen, schrijft programmacoördinator Johannes Magliano-Tromp in een memo aan de faculteitsraad van geesteswetenschappen.

Maar de meeste andere studies hebben niet zo veel studenten. Hij benadrukt dat international studies zich geen fouten kan permitteren die bij een kleinere studie snel rechtgezet zouden kunnen worden. Daarom worden alle verantwoordelijkheden rond de opleiding, die grotendeels in Den Haag zit, momenteel nauwkeuriger in kaart gebracht.

Ook is er vanaf deze maand een nieuw communicatiebeleid voor de studenten, dat is ontwikkeld in samenwerking met de faculteitsvoorlichters van geesteswetenschappen. Het is namelijk niet zozeer een kwestie van meer personeel aannemen, maar van een andere aanpak van onderwijs en administratie, denkt Tromp. De faculteitsraad buigt zich in de raadsvergadering van volgende week nog over de kwestie.