'Veel vrije ruimte'

13 Februari 2014

De universiteit krijgt een nieuwe website. Volgend jaar moet het project zijn afgerond.

Personeelspartij Abvakabo wilde maandag tijdens de universiteitsraad weten van het college van bestuur hoe de universiteit de kosten voor de bouw en onderhoud van de site in de hand houdt.De partij wilde weten welke controlemechanismen zijn ingebouwd in dit project om het binnen de budgettaire grenzen te houden.
Rector magnificus Carel Stolker: ‘Najaar 2015 moet deze helemaal online zijn. De vorige keer ging de site per faculteit in de lucht. Het gaat nu per onderdeel.’

De kosten van de site worden gedrukt door vooral veel zelf te doen. ‘Het is een enorm project dat vrijwel geheel wordt gedaan door interne mensen’, zei Stolker. ‘Er worden dus geen dure externe bureaus ingeschakeld. We zorgen er voor dat we financieel niet uit de bocht vliegen. Het ziet er naar uit dat we binnen de grenzen van het budget blijven.’ De licentie is afgesloten voor vier jaar. ‘Dus ook daar komen de komende jaren geen extra kosten bij. De hosting en applicatiebeheer vindt ook binnen de universiteit plaats. Dat zijn de maatregelen die we hebben genomen om kosten te drukken.’

Joop de Kort van Abvakabo merkte op dat mensen aan de universiteit ook geld kosten. ‘Ook intern kan het financieel uit de hand lopen. Of het project loopt vertraging op waardoor extra mensen moeten worden ingezet.’ De Abvakabo wilde ook weten of in ‘deze nieuwe webomgeving aan onderzoekers de ruimte wordt gegeven om hun onderzoek te presenteren.’

Stolker: ‘Er is binnen het systeem veel vrije ruimte die onderzoekers zelf kunnen invullen. We proberen voldoende mogelijkheden te bieden aan wetenschappers binnen de website zodat ze geen eigen site nodig hebben. Maar linken naar externe persoonlijke pagina’s mag natuurlijk ook.’ VB

Deel dit bericht:

Nieuws