Eén Haags onderwijscentrum

13 Februari 2014

De opleidingen bestuurskunde en het university college van de faculteit Den Haag krijgen een centraal onderwijscentrum. Nu hebben beide studies nog twee onafhankelijk van elkaar opererende bureaus die onderwijs- en studentenzaken regelen.

Deze worden aangestuurd door de eigen organisaties. Dinsdag werd de business case voor het centrum besproken in de faculteitsraad.

Om de groei van het aantal studenten, geschat op 30 procent in de periode 2014-2017, op te vangen is centrale coördinatie nodig. In 2016 moet er dan ook een nieuw onderwijsbureau zijn.

Uit de business case blijkt dat de taken van de onafhankelijk werkende bureaus op dit moment ‘in ruime mate naar tevredenheid worden uitgevoerd.’

Maar daar zijn kanttekeningen bij te maken. Zo is de werkdruk hoog en worden niet alle processen efficiënt uitgevoerd. Daarnaast moet er het nodige achteraf gerepareerd worden. Medewerkers laten weten achter de feiten aan te lopen.

Ook is de organisatie nu kwetsbaar. Bij het university college zit nu een persoon die alles doet als het gaat om onderwijsondersteunende zaken. Als deze ziek wordt, is er een groot probleem.
‘De huidige ad hoc oplossingen en reparaties achteraf zijn kostbaar’, aldus de business case. Centrale organisatie is nodig.

International studies, een opleiding die heel veel studenten naar Den Haag trekt, blijft de administratieve onderwijsprocessen overigens zelf regelen. De studie valt namelijk onder de faculteit Geesteswetenschappen.
Studenten van de opleiding kunnen wel in Leiden en Den Haag gebruik maken van de universitaire studentenvoorzieningen. VB

Deel dit bericht:

Nieuws