Nieuws
Leiden vier keer 'top' in Keuzegids
Volgens de nieuwe Keuzegids Universiteiten heeft Leiden vier top-opleidingen. Klassieke talen scoort het hoogst. Ook de studies biologie, biomedische wetenschappen en sterrenkunde verdienen het predicaat topopleiding.
donderdag 21 november 2013

De Keuzegids heeft de opleidingen op diverse criteria gewaardeerd op een schaal van 1 tot 100. Opleidingen met meer dan 75 punten mogen zich een ‘topopleiding’ noemen. In Leiden zijn 42 opleidingen onder de loep genomen. De opleiding Grieks en Latijn is ook de beste van Nederland.

Naast de vier topopleidingen worden er in de Keuzegids ook enkele kritische noten geslagen over Leiden. Het university college in Den Haag maakt de hoge verwachtingen op dit moment niet waar. Experts zijn niet overtuigd dat de opleiding in Den Haag voldoet aan de eisen die aan het wetenschappelijk onderwijs worden gesteld.

Ook voor studenten met een beperking komt de universiteit niet als beste uit de bus. Leiden staat lager in de ranking. Vooral op het gebied van communicatie over regels en mogelijkheden blijft de universiteit achter.

Bij twaalf opleidingen komt de universiteit Leiden als beste uit de bus in vergelijking met andere universiteiten die een zelfde studie aanbieden. Het gaat onder andere om natuurkunde, criminologie en wijsbegeerte.

In vergelijking met andere brede universiteiten staat Leiden op de tweede plaats achter de Radboud universiteit van Nijmegen. De universiteit blijft Groningen en Utrecht net voor, daaronder staat Vrije Universiteit van Amsterdam. SE