Nieuws
'Snel meer personeel aantrekken'
De universiteitsraad vindt het teleurstellend dat de faculteit Wiskunde- en Natuurwetenschappen weinig haast maakt met het aannemen van personeel.
donderdag 31 oktober 2013

Dat bleek tijdens een raadsvergadering met het college van bestuur. Daar werd de tweede bestuurlijke financiële rapportage (BFR) van dit jaar besproken.

De raad constateert dat er een groot verschil is tussen de hoeveelheid begrote en daadwerkelijk in dienst genomen krachten. ‘De gerealiseerde bezetting in het eerste halfjaar van 881 voltijdbanen loopt behoorlijk achter op het begrote aantal van 952’, staat er in de BFR. En dat terwijl er geld genoeg is. De faculteit verwacht rond de drie miljoen in de plus uit te komen dit jaar.

Het is teleurstellend dat de faculteit eerdere ‘signalen van onderbesteding aan middelen voor meer personeel naast zich neer heeft gelegd,’ schrijft de raad in een advies aan het college over de BFR.

Eerder deed de faculteit Sociale wetenschappen deed er ook wat lang over om nieuw personeel aan te trekken. Maar daar is een inhaalslag geweest. De raad had het college ook gevraagd aan het bestuur van sociale wetenschappen om er tempo achter te zetten. En met succes. ‘Dat zouden we bij FWN ook graag zien’, zei Marc Hogenhuis van studentenpartij LVS namens de raad.

De raad wilde ook van het college weten welke stappen er worden ondernomen om de verhouding van wetenschappelijk personeel in vergelijking met ondersteunend personeel te verbeteren.

‘Die verhouding is belangrijk’, zei vicecollegevoorzitter Willem te Beest.

‘Het staat in de bestuursafspraken met de faculteiten. Het komt steeds aan de orde. Maar we realiseren ons dat het wetenschappelijk personeel niet zo hard groeit als we willen. Maar er is wel toename en die vond voornamelijk in de laatste drie maanden plaats. Dus er zit vooruitgang in. Het gaat de goede kant op.’ VB