Nieuws
Mijn DUO onbereikbaar
‘Door een storing bij KPN zijn studiefinancieringsgegevens en Mijn DUO niet beschikbaar’ meldt de website van Dienst Uitvoering Onderwijs.
donderdag 31 oktober 2013

Sinds zondagavond kunnen studenten niet meer gebruik van de site. Op woensdag was nog steeds sprake van de storing. Volgens de woordvoerder van DUO is het nog onbekend wanneer de storing voorbij is.

Ook de medewerkers van DUO konden niet bij de gegevens van de studenten. ‘We hebben nauw contact met KPN. Er wordt heel hard gewerkt om de storing te verhelpen, maar over een precieze datum is nog niets bekend.’

De uitbetaling van de studiefinanciering was net op tijd de deur uit.‘De storing is bijzonder lastig, maar gelukkig was de studiefinanciering voor oktober al doorgevoerd. Dus gelukkig krijgen wij daar geen problemen mee’, laat de woordvoerder weten.

DUO biedt op de website alternatieven aan om wijzingen door te geven. Bijvoorbeeld als studenten op zichzelf willen gaan wonen of hun studiefinanciering stil willen zetten, kunnen ze papier gebruiken.

Via de website kunnen zij de formulieren printen en opsturen. Voor spoedgevallen kunnen studenten bellen; dan wordt er een oplossing gezocht. SE