Columns & opinie
Brief: Kamervragendiarree
woensdag 25 september 2013

Naar aanleiding van een artikel in vaktijdschrift Studies in Higher Education van januari over de bsa stelt D66-Kamerlid Paul van Meenen vragen aan de minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, of zij de strekking van dit artikel ondersteunt en of dit haar beleid beïnvloedt (Mare 3).

Met andere woorden: de strekking van één artikeltje, passend bij het politieke gedachtegoed van een Kamerlid, zou voor een minister meteen maar beleidsbepalend mogen zijn. Te zot voor woorden.

Beantwoording van de vele Kamervragen van door politiek narcisme gedreven Kamerleden - scoringsdrift bij het electoraat: ministers worden er gek van -, kosten vaak een hoop tijd én daarmee geld. De conclusies die uit het bovenstaande getrokken mogen worden zijn:

1. Beantwoording van vragen in het parlement aan de minister zouden maar eens betaald moeten worden door de politieke partij, waarvan het Kamerlid de vraag heeft gesteld (uiteraard met btw van 21%; gezien de diarree van Kamervragen een mooie bron van Staatsinkomsten)

2. Wellicht wil D66 de verkiezingslijsten voor de eerstkomende verkiezingen veranderen c.q. aanpassen.

Dr A.J.M. Schipperijn, Oud-internist LUMC