Nieuws
Jokertje wil naar Cambridge
Robert Minderhoud, beter bekend als Jokertje uit realityshow Oh Oh Cherso, wil een nieuwe show, waarin hij studeert aan de prestigieuze universiteit van Cambridge.
donderdag 13 juni 2013

Tijdens Oh Oh Cherso volgde hij nog een mbo-opleiding, nu doet Jokertje Facility Management (zakelijke dienstverlening) aan het hbo. ‘En dan sluit ik de universiteit af met een nieuwe serie’, verklaarde hij tegenover TV West. RTL 5 zou de serie gaan uitzenden.

De Universiteit Cambridge laat jaarlijks zo’n 1200 niet-Britse studenten toe, iets meer dan tien procent van het totaal. De instelling geldt als een van de tien beste universiteiten ter wereld – Leiden hangt in de meeste lijstjes ergens midden-onderaan de top 100. Vanwege die populariteit kan Cambridge het zich veroorloven om streng te selecteren. ‘Als je hier wilt studeren, moet je bij de bovenste één of twee procent van de studenten in jouw jaar behoren, en zeer goed presteren in het vakgebied dat je wilt gaan studeren’, staat er op hun website. Ook zijn hoge cijfers voor Engels een vereiste. Het zou natuurlijk onverstandig zijn om Jokertjes intellectuele capaciteiten in te schatten aan de hand van zijn televisieoptredens. Maar dan nog is het goed denkbaar dat hij niet bij de beste twee procent van zijn generatie behoort. ‘We kunnen over een eventuele vervolgserie voor Jokertje enkel zeggen dat dit slechts nog in de “ideeënfase” zit’, laat een RTL-woordvoerder weten. BB