Wil Roebroeks wordt Akademiehoogleraar

16 Mei 2013

Archeoloog Wil Roebroeks is benoemd tot KNAW-hoogleraar. De Koninklijke Nederlandse Akademie der Wetenschappen wijst elk jaar twee prominente profs aan, die elk een miljoen euro krijgen, zodat ze zich meer aan hun onderzoek kunnen wijden. Roebroeks houdt zich bezig met vroege mensachtigen, zoals Neanderthalers, oude Homo sapiens en hun voorouders. In 2007 won hij de Spinozaprijs voor zijn onderzoek. De andere benoeming tot Akademiehoogleraar was voor de Utrechtse moleculair bioloog René Bernards.

Deel dit bericht:

Nieuws

Na 55 jaar alsnog geslaagd

Wie maakt er nu mee dat je ruim 55 jaar na dato alsnog een diploma krijgt? Het overkwam …

16 Mei 2013

Mannendagen werken niet

Vrouwendagen bij de bèta’s werken wel, maar het lukt pedagogiek niet om op …

16 Mei 2013