Nieuws
Geen schade- claim over lightrail
De universiteit gaat geen schadeclaims bij de provincie en gemeente neerleggen vanwege het niet doorgaan van de RijnGouweLijn (RGL). Dat schrijft het Leidsch Dagblad. Ook het LUMC en het ROC eisen geen financiële genoegdoening.
donderdag 7 maart 2013

De lightrailverbinding die zou gaan lopen van Gouda naar Katwijk via onder andere Zoeterwoude en

Leiden, ging na een lange bestuurlijk soap niet door en wordt vervangen door een snelle busverbinding.

Dit tot groot chagrijn van de universiteit. Het college wilde vijf en een half miljoen euro in de ontwikkeling van het Bio Scienceparkgebied investeren, waar ook een halte van de RGL onder valt. Ook zou er een halte bij het nieuwe bètacomplex moeten komen. Ook het LUMC investeerde in de lijn.

In 2010 dreigde toenmalig rector magnificus Paul van der Heijden nog om naar de rechter te stappen als de sneltram er niet kwam. Er lagen immers al bestuurlijke afspraken over de lijn.

Het is voor de universiteit van groot belang dat de hoogwaardige busverbinding dezelfde vervoersfunctie krijgt als de RijnGouweLijn. Het college gaat nu in overleg met de provincie om dat zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen. Voorlopig heeft het dan ook geen zin om andere partijen aansprakelijk te stellen, aldus de universiteit. VB